Nya Boendet

Nya bostadsområden i Stockholm att hålla koll på

Stockholm växer, vilka områden ska man hålla koll på? Nya Boendet tipsar om nya bostadsområden med bra kollektivtrafik som har möjlighet att öka bra i värde på lång sikt.

Stockholm växer

I takt med att Stockholm växer flyttar fler människor ut i länet. Med höga kvadratmeterpriser minskar inflyttningen till Stockholm kommun. Istället flyttar fler till kranskommunerna och regionen som helhet. Bostadsforskaren Mats Wilhelmsson tror inte att vi kommer se de största prisuppgångarna i Stockholms innerstad, utan i närförorterna och lite längre ut i ytterområdena.

Om du vill hitta framtidens områden är det bra att hålla koll på utvecklingen av kollektivtrafiken. Där det byggs eller förtätas i anslutning till tunnelbana, pendeltåg eller tvärbana är där priserna sannolikt kommer stiga mest på lång sikt.

Här är några bostadsområden och bostäder i Stockholms län som har förutsättningar att öka i värde om tio år. Anmäl ditt intresse till bostäderna här eller bevaka ett område för att bli först med de senaste bostäderna.


Barkarbystaden

På Veddesta industriområde och det gamla flygfältet i Barkarby norr om Stockholm växer en helt ny stad fram, mitt i regionens framtida kollektivtrafikknutpunkt. Redan nu finns det gott utbud av närservice, nöjen och är sedan tidigare känt för stort utbud av shopping. Läs mer om projektet Brf Landa i nya Barkarbystaden.


Flemingsberg

I Flemingsberg utvecklas en inspirerande mötesplats med människan i centrum. Här skapas plats för 50 000 arbetande, 50 000 boende och 50 000 besökare. Pendeltåget planeras byggas om till snabbtåg som gör att du når T-Centralen på 9 minuter, Arlanda på 29 minuter och Skavsta på 28 min. Det ska också bli den nya knutpunkten för arbetsplatser via Stockholm South Business District. Gör en bevakning på Flemingsberg och bli först med att få information om nya bostäder i området.


Nacka

I Nacka stad byggs 14 000 nya bostäder och 10 000 nya arbetsplatser fram till 2030. Detta gör det möjligt att bygga tunnelbana till Nacka med stationerna Sickla, Järla och Nacka som slutstation. Läs mer om bostäderna i Brf Stadsporten med smart service i huset och snyggt koncept.


Skärholmen

I projektet Fokus Skärholmen planeras 4 000 nya bostäder att byggas inom stadsdelen med social hållbarhet i fokus. Här kan du läsa tidigare blogginlägg om området. Gör en bevakning på Skärholmen och bli först med att få reda på nya bostäder i området. Här hittar du Åke Sundvalls Panorama medc en av de bästa utsikterna i stan och Storstaden Bostads Ekpalatset med högklassig arkitektur.


Täby

6 000 bostäder planeras i nya stadsdelen Täby Park på Galoppfältet nära Täby centrum. Gör en bevakning på Täby och bli först med att få reda på nya bostäder i området. Är du sugen på att bo i Näsby Slottspark med allt det har att erbjuda har du här Norra och Södra Parken


Vega

På södra sidan i Haninge i populära Vega har den nya pendeltågsstationen invigts. Här finns det bostäder du kan flytta in i redan imorgon om du önskar; Brf Blinka, Brf Slänten och Brf Skogsstjärnan


Senaste artiklarna i Stories

Nya Boendet - Hitta nytt, hitta hem
Vill du ha nyhetsbrev från oss? Klicka här!