Nya Boendet

Marknadsläget på bostadsmarknaden med Årets Ledare

Våren är här och enligt vanlig ordning känns bostadsmarknaden ljusare under våren, speciellt nu efter en lång period med utmanande marknad. Vi träffar Lena Svartström som driver Mäklarhuset Innerstan i Stockholm för att höra hur marknaden ser ut, då den ofta speglas från Stockholms innerstad och ger resultat som ringar på vattnet rikstäckande. Hon har dessutom vunnit priset Årets Ledare som vi vill veta mer om.

Hur ser du på bostadsmarknaden nu?

Dagens marknad har tagit fart, och allt fler vågar göra affärer. Många tror att det blir räntesänkning, och reaktionerna kommer redan innan sänkningen genom att fler bostadsaffärer görs.

Återigen har vi välbesökta visningar, och kunderna är mer pålästa. Nu får vi fler frågor om bostadsrättsföreningarnas ekonomi, vad skuldbelåning per kvadratmeter är, vilka räntor och bindningstider som finns. Det är ett nytt fenomen men väldigt bra att kunderna sätter sig in i det då det påverkar deras privata ekonomi. Även hur planer för underhåll och renoveringar ser ut, många bostäder med renoveringsbehov väljs bort.

Antal bostäder till salu har varit lågt länge men nu går trenden uppåt och utbudet ökar. Senaste året har krävt längre tid att sälja och vi ser en positiv förändring där det går allt snabbare att komma till avslut. Därför blir det upplevda värdet av fler bostäder på marknaden inte lika tydligt, då de säljs snabbare. Många väljer att sälja före visning på den öppna marknaden.

 

Vad ska man tänka på om man söker bostad idag?

Eftersom det är ens boende man köper måste man verkligen känna för bostaden. Ger bostaden du funderar på rätt känsla för dina behov? Interiört kan man ändra på mycket men läget kan du inte förändra. Som alltid är det ”läge, läge, läge” mycket handlar om. Det är även viktigt att bekräfta hur bostadsrättsföreningens ekonomi är, och hur framtidsutsikterna ser ut.

Många kan fastna i tankar kring att få så bra betalt som möjligt för sin bostad nu, men köper man och säljer i samma marknad spelar det inte så stor roll. Får du bättre betalt för din bostad, får du betala mer för nästa, och tvärtom.

 

Vad ska man tänka på om vill sälja sin bostad nu?

Nu finns det en större trygghet i att få din bostad såld och allt fler vågar agera nu. Här finns det två läger. Antingen väljer du att veta exakt vad du har att röra dig med efter att ha sålt din bostad så att budgeten är tydlig, men då innebär det oftast att du har kortare tid på dig att hitta ditt nya boende. Eller så köper du först, när du har hittat ditt drömhem och säljer sen, med eventuell risk att inte få lika mycket betalt du har hoppats på. Vad är viktigast för dig?

En bra start är alltid att få en värdering av din bostad för se vilket utrymme till köpesumma du har.

 

Av 110 kontor och 550 medarbetare på Mäklarhuset sticker ditt sätt att jobba ut eftersom du vann priset Årets ledare. Hur jobbar du?

Jag har jobbat som fastighetsmäklare sedan 2008 och drivit franchisekontor, och nu fokuserar jag mycket på att utbilda vår personal, anställa nya stjärnor och driva mäklarna i vårt fina varumärke framåt. Jag tycker att alla delar är lika roliga, och mixen är fantastisk! Lika mycket som jag älskar att göra säljare och köpare nöjda med sina bostadsaffärer, älskar jag att utveckla mäklarna till ännu bättre resultat. Vi har som ett mål att vara Innerstans trevligaste kontor, och enligt vad våra kunder säger verkar vi hålla den positionen, vilket gläder oss. Alla som jobbar här är kompetenta, moralisk rätta och står för en kvalitativ tjänst.

 

Tack Lena, jättekul att se hur du brinner för mäklaryrket och alla fina resultat det ger!

Om du vill komma i kontakt med Lena Svartström eller hennes kollegor på Mäklarhuset runt om i landet, börja med att få din bostad värderad genom att fylla i dina kontaktuppgifter här

https://aqurocm.blob.core.windows.net/5be2c06d7d3196063bf2433a-dcf97160147f48aa8ebc36360f3cab43/3d8418d50bc04118baeddbe3a8ca1288.jpg
https://aqurocm.blob.core.windows.net/5be2c06d7d3196063bf2433a-dcf97160147f48aa8ebc36360f3cab43/3afdbbe9c1b44e46a9fe10e0b353731d.jpg
https://aqurocm.blob.core.windows.net/5be2c06d7d3196063bf2433a-dcf97160147f48aa8ebc36360f3cab43/f747f23b521e4c35b0b9fd5af38db478.jpg

Senaste artiklarna i Stories

Nya Boendet - Hitta nytt, hitta hem
Vill du ha nyhetsbrev från oss? Klicka här!