Nya Boendet

Flytta smidigt - allt om flyttfirmors tillgänglighet, pris och kvalitet

Hur flyttar man smidigt? I den här artikeln berättar Flyttjakt.nu hur du kan organisera din flytt så att du får en smidigare och förmånligare flytt.

Hur organiserar jag min flytt på bästa sätt?

Bra planering är A och O för en smidig flytt. Flyttjakt hjälper dig i flyttens alla skeden, från planeringen av din flytt till att hitta en lämplig flyttfirma. Våra flyttguider innehåller tips om bland annat vilka flyttlådor som är bäst, hur stor flyttbil man behöver, hur man flyttpackar på bästa sätt och vad man ska tänka på under flyttstädningen. För att undvika onödig flyttstress lönar det sig att börja planeringen och att ta tag i flytten i god tid. Förutom att börja rensa, packa, säga upp avtal och flytta prenumerationer är det viktigt att kartlägga sitt behov av flytthjälp. Klarar du av att flytta på egen hand eller behöver du flytthjälp? Kan någon vän ställa upp eller behöver du boka en flyttfirma? Fundera över om du själv eller en kompis kan köra en flyttbil eller om ni behöver en professionell chaufför. Många är inte vana med att köra större fordon och då kan det kännas skönt att lägga över ansvaret för transporten på en flyttfirma. Dessutom kan det vara svårt att förutspå hur stor flyttbil man behöver för att få plats med hela bohaget på en gång. Om inte allt ryms på en gång kommer flytten ta längre tid och därmed kosta mer. En flyttfirma kan tack vare kunskap och erfarenhet avgöra hur många medarbetare och hur stor flyttbil som behövs för att undvika att köra flera omgångar. Dessa saker är speciellt viktiga att ta hänsyn till om du flyttar långt.

 

Vad ingår i flytthjälp och vad kostar det?

Flyttfirmor är flexibla och de kan ofta erbjuda sina tjänster efter kundernas behov. En del kunder bokar endast flytthjälp medan andra bokar allt från packning till flyttstädning och bortforsling av saker. Då man flyttar långt bort kanske man har vänner och familj som kan hjälpa till att lasta flyttbilen vid det gamla hemmet. Sedan kan flyttfirman ta hand om transporten och avlastningen vid det nya hemmet. Genom att ta vara på dina resurser optimerar du din flytthjälp. Prissättningen baseras överlag på behovet av tjänster, bohagets storlek, transportsträckan och om man packar sitt bohag själv eller inte. En och samma flytt kan också ha stora prisskillnader. Detta beror på att flyttfirmornas prissättning även påverkas av faktorer som t.ex. flyttarbetarnas och flyttbilens tillgänglighet, flyttfirmans effektivitet, kundens behov av tilläggstjänster och flyttfirmans möjlighet att sammanslå flera flyttar. På grund av dessa faktorer kan priset i flyttfirmornas offerter skilja väldigt mycket för en och samma flytt. Det lönar sig att be om flera offerter för att kunna jämföra både pris och kvalitet. Förutom att jämföra offerter rekommenderar vi även att kolla upp om du har rätt till rutavdrag för att få ett förmånligare pris.

 - Priserna mellan flyttfirmor kan skilja både gällande långa och korta flyttar. Via Flyttjakt fick en användare sex offerter för en långflytt, och det skiljde sig 48% mellan den förmånligaste och dyraste offerten. En annan användare fick fyra offerter för en flytt på en kilometer och det skilde sig 65% mellan den förmånligaste och dyraste offerten. I båda fallen valdes en flyttfirma med goda omdömen som erbjöd ett pris mellan ytterligheterna, säger Flyttjakts kommunikations- och försäljningsansvarig Sofia Forsman.

 

Hur långt i förväg ska jag boka flyttfirma?

För att säkerställa att du får flytthjälp på din flyttdag lönar det sig att boka en flyttfirma en till två månader innan flytten. Detta rekommenderas speciellt till dig som tänker flytta under en helg, på en röd dag eller vid månadsskiftet, eftersom flyttfirmorna bokas upp snabbare vid dessa tidpunkter. Om man kan flytta vid ett annat tillfälle kan det löna sig eftersom det kan vara lättare att hitta en lämplig flyttfirma till ett lägre pris. När man flyttar till nyproduktion ges nycklarna ofta ut till alla samma dag, vilket kan orsaka köer och trängsel på bostadsområdets parkering, gård, hiss och trappuppgångar. Även i dessa tillfällen kan det löna sig att fundera på om man kan välja en annan flyttdag.

 

Var kan jag jämföra flyttfirmor?

Du kan jämföra flyttfirmor via Flyttjakt genom att lämna en offertförfrågan via vår tjänst. Därefter kan du i lugn och ro jämföra de skräddarsydda offerterna som flyttfirmorna skickar till dig. Du kan också läsa flyttfirmornas omdömen från tidigare kunder för att få en bättre bild av företaget. Det är gratis att använda Flyttjakt och du binder dig inte till att välja en offert. Lämna en offertförfrågan redan idag för att se vilka flyttfirmor som vill hjälpa dig med flytten.

https://aqurocm.blob.core.windows.net/5be2c06d7d3196063bf2433a-dcf97160147f48aa8ebc36360f3cab43/8724d6fc71204932acc131945bd7a4e0.jpg
https://aqurocm.blob.core.windows.net/5be2c06d7d3196063bf2433a-dcf97160147f48aa8ebc36360f3cab43/bc664d371d8b4a3f9d5f15426dfde641.jpg
https://aqurocm.blob.core.windows.net/5be2c06d7d3196063bf2433a-dcf97160147f48aa8ebc36360f3cab43/fcad0d95e4be4f4cbb56a230be7c36a6.jpg

Senaste artiklarna i Stories

Nya Boendet - Hitta nytt, hitta hem
Vill du ha nyhetsbrev från oss? Klicka här!