Nya Boendet

Årskrönika 2020

2020 var ett väldigt annorlunda år, inte bara för dig och dina närmaste utan för hela världen. Enligt tradition sammanfattar vi året i vår årskrönika.

Hej!

Jag heter Monika Pirslin och är grundare och VD för Nya Boendet. Kul att du är här på Nya Boendet! Precis som förra året sammanfattar jag året i en årskrönika. Det har minst sagt varit ett speciellt år. Även på bostadsmarknaden.

Året började bra med en stor efterfrågan och rörelse på marknaden. Men väl inne i mars spred sig rädslan för Covid 19 även i Sverige. Panik utbröts och stora förändringar skedde i vårt samhälle på en väldigt kort tid. Men trots svåra utmaningar för oss alla förde det med sig en hel del positiva effekter också. Ett exempel är hur snabbt vi digitaliserade vår vardag och anpassade oss. Allt från hur vi handlar och möts till hur vi arbetar har digitaliserats på kort tid. Och trots den stora osäkerheten fortsatte det vara en stor efterfrågan på bostäder under hela året och under 2020 såldes det cirka 5% fler permanenta bostäder än året innan. Troligtvis för att vi spenderat mer tid i våra hem än något annat år och för att nya behov har uppstått.

Året vi var hemma. De som kan har jobbat eller studerat hemifrån och många i Sverige har spenderat cirka 50% mer tid i sina hem än tidigare. Att arbeta hemifrån innebär också att en ny funktion ska adderas i ditt hem - du (och kanske fler familjemedlemmar) ska helt plötsligt kunna jobba eller studera hemifrån på heltid. Hur ergonomiskt kan du önska av din arbetsplats hemma, hur stor yta har du? Vilka verktyg behöver du hemma och hur stor plats får allt ta? Så som närmaste framtiden ser ut kommer många att arbeta hemifrån ett bra tag till och framöver kanske det blir så flera dagar i veckan även när vi återgår till ett nytt normalläge. För det finns såklart vinningar både för företagen och medarbetarna att fortsätta arbeta på distans i olika utsträckningar även efter Covid 19.

Att vi tillbringat så mycket tid i våra hem har också väckt ett intresse för vårt hems betydelse och många har valt att investera i sitt hem genom att renovera, anpassa eller flytta. Och vi ser att efterfrågan på större bostäder har ökat. Detta har också lett till att fler letar efter bostäder utanför storstäderna då man inte behöver ta sig in till arbetsplatsen dagligen och där man får mer yta för pengarna. Många bostadsutvecklare tar nu allt detta i beaktande när de skapar nya bostäder för att kunna erbjuda bostäder för dagens och morgondagens behov.

Att flytta till ett nybyggt hem är verkligen speciellt, en unik känsla. De flesta som har bott i nyproduktion vill göra det igen och det finns flera skäl till det. På Nya Boendet vill vi visa 100% nyproduktion för dig som älskar det precis som vi och vi jobbar på att bli rikstäckande under 2021.


Vi önskar er ett fantastiskt 2021!

Hälsar

Monika och Nya Boendet-teamet


Senaste artiklarna i Stories

Nya Boendet - Hitta nytt, hitta hem
Vill du ha nyhetsbrev från oss? Klicka här!