Nya Boendet

Priset för bostadsrätter uppåt i november

I november ökade bostadsrättspriserna med +1%. Priserna för villorna var dock oförändrade. På årsbasis har bostadsrätterna nu ökat med +7% och villapriserna med 11%. Det visar de senaste undersökningen från Svensk Mäklarstatistik.

Bostadsrätter

I november steg bostadsrättspriserna med +2% i Stockholm och +1% i Stormalmö. I Storgöteborg var de oförändrade. I innerstaden ökade priserna med +1% i Stockholm och Malmö medan de minskade med -1% i Göteborg.

 

Villor

Den senaste månaden ser vi ökningar i samtliga storstadsområden för villor på +1%. På årsbasis har priserna stigit med +10% i Göteborg och +14% i Storstockholm och Stormalmö.

 

Marknaden

Antal sålda bostäder fortsätter att vara högt. Nästan 11 000 bostadsrätter såldes i november vilket är 6% fler än samma månad förra året. Antal sålda villor var 3 400 vilket var 9% fler än förra året. Sett till årets första 11 månader har det sålt knappt 150 000 permanentbostäder vilket är 5% fler än motsvarande månad år 2019.


Läs mer bostadsstatistik hos Svensk mäklarstatistik 

Hur vill du bo? Se exempel på bostadsrätter här och hus här. Vi får in nya bostäder varje vecka så håll utkik och använd gärna Bostadsagenten för att få notiser när nya bostäder kommer i ditt önskade område. 


Senaste artiklarna i Stories

Nya Boendet - Hitta nytt, hitta hem
Vill du ha nyhetsbrev från oss? Klicka här!