Nya Boendet

Gör dig redo för ditt nya drömhem och ansök om bolån

Det är något speciellt med att köpa en nyproducerad bostad. Känslan av något helt nytt, du får göra inredningsval till bostadens alla rum innan inflyttning och du får flytta in i ett område som växer. Kanske är det en helt ny stadsdel som ska ta form. Nya Boendet matchar dig med rätt bostad som du kommer att kalla hem inom en snar framtid. Under tiden så matchar Ordna Bolån dig med rätt bank när du ska ansöka om bolån och ger dig personlig rådgivning under hela processen - från ansökan till tillträde.

Tre saker att tänka på när man ska ansöka om bolån vid köp av en nyproducerad bostad

I grund och botten är processen densamma som när du köper en bostad där någon redan bott ett par år. Du ansöker om lånelöfte, därefter ett bolån och när lånet är utbetalat och du tillträtt bostaden, så är du hemma. Den enda skillnaden är att köpprocessen kan pågå under en längre tid. Då är det bra att vara uppmärksam på vad du behöver göra, och när, fram tills du flyttar in.


Ansök om lånelöfte innan du börjar leta bostad så du vet vad du har att röra dig med

När du har ett lånelöfte med ett första besked på hur mycket du kan låna så blir själva bostadsletandet så mycket roligare. Du vet precis vilka bostäder du kan kika efter utifrån dina ekonomiska förutsättningar och kan i lugn och ro filtrera bland utbudet utifrån dina preferenser när det kommer till bostadens pris, önskat område att bo i och antal rum du vill ha.

När du ansöker om ett lånelöfte är det giltigt i tre till sex månader beroende på vilken bank du väljer. Hittar du ingen bostad inom denna period hjälper vi självklart till att förlänga det. Du får svar redan samma dag och är alltid redo att slå till när du hittar bostaden som känns helt rätt.


När föreningens kostnadskalkyl är godkänd är det dags att ansöka om ett lånelöfte

Du har hittat din drömbostad och nu är det dags att teckna förhandsavtal mellan dig som köpare och bostadsrättsföreningen, som binder dig till att köpa bostaden. Men innan du kan göra det behöver föreningens kostnadskalkyl granskas och godkännas av två intygsgivare. När det är gjort kan du teckna förhandsavtalet och kommer ett steg närmare ditt nya hem.

Inför avtalsskrivningen behöver du ansöka om ett nytt lånelöfte eller förlänga ditt befintliga som visar att kalkylen håller och att en finansiering är möjlig. Du tar enkelt kontakt med din handläggare på Ordna Bolån som ser till att du har ett uppdaterat lånelöfte på plats när du ska teckna förhandsavtalet.


Mellan tre till sex månader innan tillträde gör du klart din bolåneansökan och skriver upplåtelseavtal

När tillträdesdatumet närmar sig är det dags att göra klart din bolåneansökan, något som din handläggare på Ordna Bolån kan hjälpa dig med. En bolåneansökan kan tidigast godkännas i samband med att upplåtelseavtalet skrivs under och detta brukar ske mellan tre till sex månader innan du flyttar in.

Innan du skriver upplåtelseavtalet kontaktar du din handläggare för att gå igenom de sista detaljerna kring ditt bolån och göra klart din ansökan. Ni kommer tillsammans gå igenom de erbjudanden som finns för att hitta bästa bolånet för dig. Du får stöttning och rådgivning genom hela processen och din handläggare finns tillgänglig fram tills att du tillträtt bostaden och lånet är utbetalat. Enkelt och smidigt, så du kan fokusera på ditt nya hem.

https://aqurocm.blob.core.windows.net/5be2c06d7d3196063bf2433a-dcf97160147f48aa8ebc36360f3cab43/1e6ae47c1a614640b6c25aba1ec38274.jpg

Senaste artiklarna i Stories

Nya Boendet - Hitta nytt, hitta hem
Vill du ha nyhetsbrev från oss? Klicka här!