Nya Boendet

Fortsatt ökade bostadspriser i oktober

Under oktober steg både bostadsrätterna och villor med +1%. Priset på villor har de senaste året ökat med +11% och bostadsrätter med +6%, enligt de senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik.

Bostadsrätter

I Storgöteborg och Stormalmö var priserna oförändrade under oktober medan de ökade med +2% i Storstockholm. För innerstaden ökade priserna med +1% i Stockholm och +2% i Malmö. Centrala Göteborg var oförändrat.


Villor

Den senaste månaden var det en ökning i samtliga storstadsområden på +2%. Villor utanför storstadsområdena ökar något långsammare. Årstakten i Storgöteborg ligger på +10% och i Stockholm- och Malmöområdet med +13%. 


Marknaden

Antalet sålda villor under oktober var 5 900 vilket är samma nivå som året innan, antalet sålda bostadsrätter ökade något till 12 400 vilket är 6% fler än samma månad 2019. Sett till årets första 10 månader så har det sålts 48 800 villor och 101 900 bostadsrätter vilket sammantaget är +1% respektive +6% fler än samma period förra året.


Läs mer bostadsstatistik hos Svensk mäklarstatistik 

Hur vill du bo? Se ex på bostadsrätter här och hus här. Vi får in nya bostäder varje vecka så håll utkik och använd gärna Bostadsagenten för att få notiser när nya bostäder kommer i ditt önskade område. 


Senaste artiklarna i Stories

Nya Boendet - Hitta nytt, hitta hem
Vill du ha nyhetsbrev från oss? Klicka här!