Nya Boendet

Dags att nominera till Bopriset 2020

Dags att nominera dig själv eller någon du inspireras av till Bopriset – till minne av Josef Frank. Men vänta inte för länge, nomineringen ska vara inne senast den 11 september!

Bopriset är en del av Boinstitutets arbete för att lyfta fram hyresrättens betydelse för en fungerande bostadsmarknad, där det finns en mix av olika boende- och upplåtelseformer (precis som vi vill ha det på Nya Boendet!) Men också att lyfta hyresrätten som en attraktiv boendeform som inte bara är funktionell utan också vacker, modern och attraktiv för alla genom hela livet. Bopriset ska med andra ord belöna ett bostadsbyggande för alla!

Priset ska uppmärksamma och premiera ett byggande och en boendemiljö som inte har byggnaden i sig som mål, utan ser sambandet mellan hem, hus och kvarter samt som erbjuder alla, oavsett inkomst, ett vackert hem i ett kvarter eller område, med liv mellan husen.

Det kan vara byggande eller satsningar som skapar liv och aktivitet mellan husen och i kvarteret/området eller exempel på en lokalt förankrad och nytänkande bostadspolitik, lokala samarbeten eller bostadsprojekt för ett inkluderande samhälle.

Priset kan ges till enskild person, en organisation, ett företag eller ett projekt. Så, vad väntar du på? In och nominera.

 

Vill du läsa mer om Bopriset gör du det här! Vill du nominera (klart du vill!) senast den 11 september gör du det här!


Senaste artiklarna i Stories

Nya Boendet - Hitta nytt, hitta hem
Vill du ha nyhetsbrev från oss? Klicka här!