Nya Boendet

Botrygg satsar på boenden med uthyrningsdel

Botrygg satsar på boenden med uthyrningsdel i sitt nya bostadskvarter i Barkarbystaden. – En uthyrningsdel kan finansiera en stor del av ditt boende samtidigt som en uthyrningsfunktion gör din bostad mer attraktiv vid en eventuell försäljning, säger Piotr Nowak, vd för Botrygg Storstockholm.

Vid den nya tunnelbanestationen i Barkarby håller ett nytt bostadskvarter på att ta form. Barkarbystaden, som kommer att vara beläget alldeles vid torget till den blå linjens tunnelbanestation, ska omfatta ca180 bostadsrätter och börjar byggas under det första kvartalet nästa år.

Bostadsprojektet ska rymma alltifrån bostadsrätter med uthyrningsdel till konstnärsateljéer, attraktiva restauranger och en påkostad privat innergård i form av en grön oas med odlingsmöjligheterI linje med sitt övergripande affärskoncept avsätter Botrygg varje år cirka två procent av vinsten till olika idrotts- kultur- och konstevenemang, vilket i det här fallet kommer att bidra till investeringar i fasadkonst till de boende i Barkarbystaden. Enligt Piotr Nowak handlar hela konceptet om att skapa en trygg och trivsam boendemiljö som präglas av liv och rörelse. I kvarteret kommer det även att finnas butiker, caféer och restauranger samt konstnärsverkstäder. 

– Tanken är att bygga en boendemiljö som signalerar både mångfald och kreativitet vilket skapar trygghet och välmående bland våra boende. Därför är exempelvis konstateljéer och handel med fokus på mat och hälsa viktiga pusselbitar i vårt projekt, säger Piotr Nowak. 

Han är övertygad om att lägenheter med uthyrningsdel kommer bli vanligare framöver:

– Familjer och individer som har utrymme att finansiera ett lägenhetsköp och som är intresserade av ekonomi gillar de möjligheter som en uthyrningsdel för med sig. En bostad med uthyrningsdel medför flexibilitet. Kanske vill du själv bo mindre under en period då kan du hyra ut den större delen av lägenheten och själv bo i den mindre, säger Piotr Nowak och fortsätter: 

– Uthyrningsdelarna ger många möjligheter, kanske är ditt barn på väg in i vuxenlivet och önskar att bli mer självständig eller så vill du kunna erbjuda din äldre ensamstående förälder ett tryggt och socialt boende närmare barnbarnen. Inte minst ger uthyrningsdelarna även möjligheter för entreprenörer och egenföretagare att etablera sina verksamheter eller delar av dem, i anslutning till sitt hem. Så som bostadssituationen, arbetslivet, och livspusslet ser ut i för många erbjuder bostäder med uthyrningsdel ett alternativ för att göra livet enklare och rikare.

Botryggs bostadskvarter Origo i Barkarbystaden beräknas stå klart för inflyttning under det första kvartalet 2022 och du kan anmäla intresse redan nu för att inte missa säljstarten.


Senaste artiklarna i Stories

Nya Boendet - Hitta nytt, hitta hem
Vill du ha nyhetsbrev från oss? Klicka här!