Nya Boendet

Bostadspriserna ökar och rekordförsäljning i september

I september steg både bostadsrättspriserna och villapriserna i landet med +2%. Under de senaste tre månaderna ökade bostadsrätterna med +6% och villorna med +5%. Priserna på villor har det senaste året ökat med +10% medan bostadsrätterna har ökat med +5%.

Bostadsrätter

Svensk Mäklarstatistik berättar att priserna fortsatte att öka i alla redovisade områden, utom centrala Göteborg, under september. Störst ökning var det i Storstockholm, Stormalmö och centrala Malmö där priserna ökade med +3%. I centrala Stockholm ökade priserna med +2%, i Storgöteborg med +1%. I centrala Göteborg var det oförändrade siffror.

Jämfört med förra året är förändringen +2% för centrala Göteborg och +5% för Stockholms- och Malmö-området.

 

Villor

Priserna på villamarknaden fortsatte att öka åttonde månaden i rad. I såväl Storstockholm som Stormalmö ökade priserna med +3% senaste månaden och i de områdena är nu prisutvecklingen på årsbasis +10%. I Storgöteborg ökade priserna med +2%, +8% mot föregående år.

 

Marknaden

Antalet sålda bostadsrätter nådde nya rekordnivåer under september. Det såldes nästan 13 000 bostadsrätter vilket är 14% fler än förra september.

Samtliga storstadsområden nådde månadsrekord och där stod Storstockholm, med över 5 400 sålda, för störst ökning med 26% fler än förra september!

Sett till årets första 9 månader är det också rekordantal, 89 000 sålda jämfört med 84 000 förra året.

Villamarknaden präglas av lägre utbud och -3% färre försäljningar i september men +1% fler för hela niomånadersperioden.


Läs mer bostadsstatistik hos Svensk mäklarstatistik

Bilden kommer från bostadsprojektet ÖF17 i Malmö.


Senaste artiklarna i Stories

Nya Boendet - Hitta nytt, hitta hem
Vill du ha nyhetsbrev från oss? Klicka här!