Kv. Kvarnen - Mölnlycke Fabriker

Mölnlycke, Härryda

Wallenstam

Tillträde
Vinter 2021
RoK
1–3
Antal hem
185
Pris tkr
0–0
Boendeform
Hyresrätt

Nu tar en ny stadsdel form i Mölnlycke. Nära centrum och genuina bruksmiljöer bygger vi nya bostäder - inspirerade av morgondagens sätt att leva.

Bo i direkt anslutning till naturen

Det andra kvarteret vi bygger i Mölnlycke Fabriker är Kvarnen med 185 ljusa hyresrätter, 1-3 rum och kök. Kvarnens tre punkthus har ett högt och fritt läge i den nordöstra delen av området. Husen får tegelbeklädd fasad mot Bruksgatan, trä som accent och bandtäckta sadeltak i plåt. Lägenheterna har öppen planlösning och får rymliga balkonger där du kan njuta av morgonkaffet. Här bor du i direkt anslutning till naturen i ett... Läs mer

Bo i direkt anslutning till naturen

Det andra kvarteret vi bygger i Mölnlycke Fabriker är Kvarnen med 185 ljusa hyresrätter, 1-3 rum och kök. Kvarnens tre punkthus har ett högt och fritt läge i den nordöstra delen av området. Husen får tegelbeklädd fasad mot Bruksgatan, trä som accent och bandtäckta sadeltak i plåt. Lägenheterna har öppen planlösning och får rymliga balkonger där du kan njuta av morgonkaffet. Här bor du i direkt anslutning till naturen i ett genuint område.

Första etappen beräknas flytta in i slutet av 2021 och den andra etappen på våren 2022. Lägenheterna i Kvarnen förmedlas via Wallenstams egna bostadskö. Anmäl ditt intresse!

Fullt utbyggt får Mölnlycke Fabriker ca 600 nya bostäder, en ny sporthall och fler kommersiella verksamheter. Vi utvecklar med fokus på att ge plats för både och. Både naturupplevelser och stadsmyller. Aktivitet och avkoppling. Ett stenkast från varandra, nära historien.

Tankar från arkitekten

"De tre husen ligger i den nordöstra delen av den nya bebyggelsen runt Mölnlycke Fabriker. Med mörkt brunröda och grågröna toner är husens färgskala vald för att anknyta både till tegelarkitekturen i det gamla fabriksområdet och till omgivande natur. Varje hus har en egen kulör med en lugn och sammanhållen färgställning inom de tre byggnaderna. Byggnadernas förskjutna placering utgår från landskapets topografi och bidrar till att förstärka känslan av tre fristående hus i kvarteret. Byggnaderna är uppdelade i två volymer där skalan hålls nere med delvis nerdragen taklinje och uppdragna tegelytor. Lägenheterna har stora fönster mot de vackra omgivningarna och generösa balkonger eller uteplatser." - Erica Bergqvist, QPG Arkitektur

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Dölj

Dokument och länkar

Arkitekt

QPG Arkitektur

Läs mer hos

Wallenstam