Brf Smeden

Åby, Vallentuna

Åke Sundvall

Tillträde
Vår 2021
RoK
1–3
Antal hem
64
Kvm
34–76
Pris Mkr
1.66–3.42
Boendeform
Bostadsrätt

Det ska vara lätt att leva! I Brf Smeden är det enkelt att kombinera vardagsliv, aktiva helger i naturen och social samvaro på en och samma plats.

Njut av det enkla livet i Vallentunas nya pärla

Det ska vara lätt att leva! I Brf Smeden är det enkelt att kombinera vardagsliv, aktiva helger i naturen och social samvaro på en och samma plats. Skapa ditt personliga hem i stilrena och välplanerade lägenheter, i en lugn och trygg miljö där ytor för gemenskap fått en alldeles speciell plats. Ta ett parti boule på gårdens egna utebana, fika tillsammans i den grönskande pergolan, gör tid för odling på balkongen eller... Läs mer

Njut av det enkla livet i Vallentunas nya pärla

Det ska vara lätt att leva! I Brf Smeden är det enkelt att kombinera vardagsliv, aktiva helger i naturen och social samvaro på en och samma plats. Skapa ditt personliga hem i stilrena och välplanerade lägenheter, i en lugn och trygg miljö där ytor för gemenskap fått en alldeles speciell plats. Ta ett parti boule på gårdens egna utebana, fika tillsammans i den grönskande pergolan, gör tid för odling på balkongen eller uteplatsen – eller låt kreativiteten flöda i husets gemensamma hobbyrum ”Smedjan”.


Enkelhet som röd tråd i vardagen

I Brf Smeden går enkelheten som en röd tråd, såväl när det gäller funktionalitet som social hållbarhet och läge. Under huset finns garage, som du når genom att ta hissen direkt från ditt våningsplan. Varje lägenhet har ett förråd i källaren som enkelt nås med hiss. Fina strövområden och natursköna motionsslingor har du runt knuten, och Vallentuna centrum med ett brett utbud av shopping, kultur och service ligger en kort promenad bort. Närheten till Arlanda öppnar upp möjligheten att snabbt ta sig ut i världen, och söker du storstadens puls finns Stockholms city på en halvtimme.


Goda förutsättningar för gemenskap och samhörighet grannar emellan

Att skapa en bebyggelse rik på variation i typ, höjd, form och stil har varit ett övergripande koncept från kommunens sida som Åke Sundvall tillsammans med Bertil Molin och Johan Nylind på ÅWL Arkitekter tagit fasta på. Kvarteret ska kännas småskaligt samtidigt som det ska finnas en stabilitet i gestaltningen, vilket har gjort att huset har fått en tydlighet mot gatan och en mjukare framtoning in mot gården. Kontraster som ger ett spännande intryck.

– Husen i området varierar från fem våningar ner till radhusstorlek med bara två våningar, vilket skapar ett trivsamt, dynamiskt bostadsområde som på ett fint sätt svarar upp till visionen att få fram en variation i form och stil. Dessutom är det en lagom stor gård med en lagom mängd lägenheter – en viktig aspekt när det gäller att skapa goda förutsättningar för gemenskap och samhörighet grannar emellan.


Missa inga nyheter från Brf Smeden! Gör en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad allt eftersom projektet framskrider.

Dölj

Dokument och länkar

Arkitekt

ÅWL Arkitekter

Läs mer hos

Åke Sundvall