Södra Parken, Näsby Slottspark

Näsbypark, Täby

Niam

Tillträde
Vår 2021
RoK
3–4
Antal hem
142
Kvm
75–112
Pris Mkr
5.08–11.9
Boendeform
Bostadsrätt

Exklusiva lägenheter i unik omgivning

Högklassiga bostäder med genomtänkt design

Södra Parken erbjuder högklassiga bostäder med genomtänkt design och noggrant utvalda material. Perfekt för en aktiv livsstil, med natursköna utemiljöer och välplanerade gemensamma ytor.

I den södra delen av Näsby Slottspark väntar ett unikt boende, avsett för dig som vill bo stilrent och naturnära, utan att förlora närheten till innerstan.

De åtta husen kläs med tegelfasad i en varmröd terrakottanyans och... Läs mer

Högklassiga bostäder med genomtänkt design

Södra Parken erbjuder högklassiga bostäder med genomtänkt design och noggrant utvalda material. Perfekt för en aktiv livsstil, med natursköna utemiljöer och välplanerade gemensamma ytor.

I den södra delen av Näsby Slottspark väntar ett unikt boende, avsett för dig som vill bo stilrent och naturnära, utan att förlora närheten till innerstan.

De åtta husen kläs med tegelfasad i en varmröd terrakottanyans och har fyra våningar samt en indragen takvåning som kronan på verket.

Husen består till största delen av påtagligt spatiösa tre- och fyrarumslägenheter med stora balkonger eller terrasser. Generösa fönster ger vackra utsikter och ett rikligt ljusflöde där – känslan av rymd förstärks ytterligare av planlösningar med rum i fil. Trapphusen kännetecknas av en välkomnande atmosfär med generösa möblerade entréhallar och golv av påkostad natursten. Bekvämt och hemtrevligt.

Gröna häckar och blommande träd ramar in gräs- och ängspartier mellan husen, och bildar tillsammans en harmonisk förlängning av slottets historiska barockpark och äppelträdgård. Gårdarnas cykelförråd får fasader av stående träribbor som målas ”Djurgårdsgröna” för att smälta in i den gröna parkmiljön.

Som boende i området har du även möjlighet att teckna medlemsavtal med Silver Life.

För att få teckna en lägenhet i Södra Parken måste någon i hushållet ha fyllt 55 år.


Närområdet

I den omedelbara omgivningen är slottet och barockparken beläget, och det historiska arvet från Kungliga sjökrigsskolan reflekteras i Södra Parkens karaktäristiska placering av husen. Slottets nyrenoverade salonger kanske blir ditt andra vardagsrum där du kan koppla av eller umgås och njuta av maten från restaurangen. Åt väster ligger Näsbyviken med dess vackra strandpromenad.


Interiören

Våningarna i Södra Parken utstrålar harmoni och balans med en sober, jordnära färgskala som har inspirerats av den omgivande naturen. Interiörerna går i ljusa färgtoner. Materialen är valda för sin höga kvalitet och taktila, naturliga känsla. De karaktärsfulla enstaviga ekgolven är mattlackade och kompletteras med varmgrå klinker i hallen. Bostäderna har genomgående fönsterbänkar av portugisisk kalksten. Vita strömbrytare och dimmers reglerar både infällda och utanpåliggande spotlights.


Kök

Köken från Vedum har ett starkt eget uttryck där tilltagna distanser ramar in de släta varmgrå luckorna och understryker känslan av kvalitet i ett platsbyggt kök. En nyans djupare grått på underskåp och högskåp jämfört med överskåpen förtydligar designgraden. Mjukt formade mattborstade rostfria handtag kompletterar skåpens harmoniska uttryck. Både arbetsytor och stänkskydd är tillverkade av vacker kalksten från Öland.

Andra inslag som bidrar till den höga kvaliteten är utanpåliggande vita dekorativa spotlights, blandare och ho med en mattborstad rostfri yta samt helt integrerade rostfria vitvaror.


Badrum

Väggar, kakel och kommod i balanserade vita, grå och beige färgtoner skapar en miljö som upplevs mild och harmonisk. Kvadratiska former på golvet av granitkeramik och det matta vita kaklet möter mjukt tonade målade väggar. Specialtillverkat spegelskåp med belysningslist byggs in i nisch för både maximalt praktisk förvaring och ett unikt uttryck. Högglansig beige kommod från WL Systems kombineras med mattborstad rostfri blandare och takdusch, vilket förstärker det sobra intrycket ytterligare.

Lösningen för tvättmaskin och torktumlare är genomarbetad med hyllplan i ljus ekmelamin och draperi av hållbart och lättskött Treviratyg i varm kulör. Inbyggda vita spotlights kompletteras med dekorativ väggbelysning i handblåst opalglas. Även vägghängd WC och elburen handdukstork ingår i den detaljerade utrustningen.

De separata toaletterna med dusch har samma varma uttryck men med vägghängt tvättställ och spegel.

Dölj

Dokument och länkar

Arkitekt

Brunnberg & Forshed

Läs mer hos

Niam