Granithusen

Djurgårdsstaden, Stockholm

Åke Sundvall

Tillträde
Inflyttningsklart
RoK
5
Antal hem
2
Kvm
237
Pris tkr
0–0
Boendeform
Äganderätt

Ett modernt townhouse – På riktigt. Nu skapar vi innerstadens första nybyggda äganderätter sedan 1929.

Ett modernt townhouse – På riktigt

Att tillvarata små, smala tomter mellan större byggnader har länge varit en del av stadsbilden i städer som London, New York och Amsterdam. Nu kommer det äntligen till Stockholm. Åke Sundvall har tillsammans med Andersson Arfwedson Arkitekter arbetat fram två unika och exceptionella stadsvillor – mitt i hjärtat av Norra Djurgårdsstaden.

Känn känslan av att äga ditt boende – din tomt – på riktigt. Detta är äganderätter... Läs mer

Ett modernt townhouse – På riktigt

Att tillvarata små, smala tomter mellan större byggnader har länge varit en del av stadsbilden i städer som London, New York och Amsterdam. Nu kommer det äntligen till Stockholm. Åke Sundvall har tillsammans med Andersson Arfwedson Arkitekter arbetat fram två unika och exceptionella stadsvillor – mitt i hjärtat av Norra Djurgårdsstaden.

Känn känslan av att äga ditt boende – din tomt – på riktigt. Detta är äganderätter med friköpt tomt. Något som är väldigt ovanligt i centrala Stockholm. Så ovanligt att vi väntat i nästan 100 år sen det gjordes sist.

Utöver känslan att äga ditt eget boende har du tillgång till din egen parkering i garaget med en egen ingång till ditt hus ett par steg därifrån. Enkelt, smidigt och ovärderligt i dagens centrala Stockholm.

Här bor du i ett område som sjuder av liv. Norra Djurgårdsstaden växer fram i etapper, med uppdraget att förvalta en klassisk industrimiljö med högt arkitektoniskt och kulturhistoriskt värde. Stadsdelen ska utgöra en scen för kreativa och innovativa verksamheter och vara ett nav för kultur, design och gastronomi. Ett område i ständig rörelse där boende, arbetande och besökande ska kunna mötas, inspireras och överraskas.

Dessa två exklusiva och friköpta stadsvillor, med egen lagfart samt en totalyta om ca 229 kvm, färdigställs nu helt och hållet exteriört men lämnas ”råa” interiört så att du som köpare själv kan inreda och färdigställa helt efter eget tycke och smak.


Om Norra Djurgårdsstaden

Norra Djurgårdsstaden sträcker sig från Husarviken i norr till Loudden i söder och är ett av Europas mest omfattande stadsutvecklingsområden. Totalt planeras för minst 12 000 nya bostäder och 35 000 nya arbetsplatser. Planeringen startade redan i början av 2000-talet, och utvecklingen kommer att pågå under många år och i flera olika etapper. Området planeras vara fullt utbyggt omkring 2030. Stadsdelen är ett av stadens miljöprofilområden med uppdrag att pröva vad som är möjligt och tänja gränser för att bli ett föredöme inom hållbar stadsutveckling. Detta kombinerat med en levande handel och förstklassig service samt närheten till såväl citypulsen som naturen, gör Norra Djurgårdsstaden till Stockholms absolut intressantaste och häftigaste stadsutvecklingsområden.


Ett parhus i Brofästet

Att ta till vara små, smala tomter mellan större byggnader har länge varit en del av stadsbilden i städer som London, New York och Amsterdam. Nu applicerar vi detta koncept i kvarteret Brofästet, Norra Djurgårdsstaden. Våra två privatbostadshus är de första äganderätter som byggs i Stockholms innerstad sedan 1929. Husen är i tre våningar samt med källare och takterrass och ligger vid Bobergsgatan, huvudgatan i Norra Djurgårdsstaden. Dess interiöra kvalitéer har noga planerats tillsammans med arkitekterna för att tillgodose de krav man kan ställa på denna typ av boende.


Moderna bostäder

Bostäderna är uppbyggda kring en ljusgård där även trapphusen är placerade. På entréplan ligger kök och matsal mot en privat uteplats med utsikt mot den gemensamma kvartersgården och Husarviken.

De övre planen har vardagsrum samt sovrum med badrum och klädkammare en suite. Samtliga rum har balkong och fönsterpartier från golv till tak. Tvättstuga och förråd har förlagts till källaren som även har en sekundäringång i anslutning till den privata parkeringsplatsen i kvarterets garage. På taket finns en generös takterrass i söderläge med utblick mot gasverksområdet.

 

Fasader i svensk granit

Fasaderna mot Bobergsgatan är i svensk granit, den ena i grå bohusgranit, den andra i rödaktig granit från Vånga i östra Skåne. Tak och övriga fasader är klädda med falsad titanzinkplåt. Inredningen är sober och tidlös med ljusa väggar och golv, dörrar, räcken och trappa i ask.

När Andersson Arfwedson Arkitekter ritat huset har de varit måna om att husen ska kunna fungera både som en representativ bostad för fester och gäster, och motsvara de krav en familj på flera personer har rätt att ställa på ett exklusivt boende.


Varmt välkommen med din intresseanmälan.

Dölj

Dokument och länkar

Arkitekt

Andersson Arfwedson Arkitekter

Läs mer hos

Åke Sundvall