Verket

Rosendal, Uppsala

Åke Sundvall & Heba

Tillträde
2023
RoK
1–4
Antal hem
159
Pris tkr
0–0
Boendeform
Bostadsrätt

Kvadrat- och miljösmarta bostäder i Uppsalas nyaste stadsdel ska snart säljstartas. Anmäl intresse för att välja först!

159 smarta och Svanenmärkta bostäder

Tillsammans kommer Åke Sundvall och Heba bygga 159 nya Svanenmärkta bostadsrätter i Norra Rosendal, Uppsala. Kvarteret med de fyra husen kommer centreras kring en vacker och grönskande innergård som formgivits för att skapa gemenskap och social tillvaro. Låt kreativiteten flöda och plantera de blommor du tycker om på gårdens blomsterlådor. Bostäderna kommer variera mellan 1-4 rum och kök med preliminär inflyttning våren 2023. Bo... Läs mer

159 smarta och Svanenmärkta bostäder

Tillsammans kommer Åke Sundvall och Heba bygga 159 nya Svanenmärkta bostadsrätter i Norra Rosendal, Uppsala. Kvarteret med de fyra husen kommer centreras kring en vacker och grönskande innergård som formgivits för att skapa gemenskap och social tillvaro. Låt kreativiteten flöda och plantera de blommor du tycker om på gårdens blomsterlådor. Bostäderna kommer variera mellan 1-4 rum och kök med preliminär inflyttning våren 2023. Bo kvadratsmart och nyttja gemensamhetslokalen för festligheter som kalas och annat kul.

Arkitekturen

Arkitekturen i Verket i Rosendal anknyter till en en klassisk flerbostadshustradition med vackra detaljer och väl avvägd skala. Taken har beklätts med solceller och sedumtak för en grön elförsörjning samt ökad mångfald av djur och växter att också trivas. Husen karaktäriseras av sin våningshöga sockel i tegel eller terrazzo, ljusa puts fasad och mörkbruna mansardtak och plåtdetaljer. Lägenheterna varierar mellan 1 till 4 rum och kök och här återfinns både små yteffektiva lägenheter och lite större bostäder.

Om Rosendal

Några kilometer söder om Uppsalas stadskärna växer en av Sveriges mest innovativa stadsdelar fram – norra Rosendal. Cykla in till stan på bara 10 minuter härifrån. Det som tidigare var ett militärt övningsområde och golfbana förvandlas nu till ett lummigt bostadsområde med närhet till både citypuls och skogspromenader.

Förutom bostäder byggs i området grundskola, förskola, vårdcentral, park, träningshall och torg. Goda kommunikationer till Uppsala resecentrum gör läget optimalt även för den som pendlar.

Flytta till ett område med mer plats för livet – välkommen till norra Rosendal.
Dölj

I närheten finns

  • Cafe/restaurang 130 m
  • Förskola/Skola 370 m
  • Livsmedel 680 m
  • Gym 690 m

Dokument och länkar

Arkitekt

Belatchew

Läs mer hos

Åke Sundvall & Heba