Stadsporten - slutsålt

Centrala Nacka, Nacka

Storstaden Bostad

Tillträde
Vinter 2021
RoK
1–5
Antal hem
140
Kvm
28–130
Pris Mkr
2.83–6.88
Boendeform
Bostadsrätt

Stadsporten är inget vanligt bostadsprojekt, här möter exklusiva genomtänkta detaljer arkitektur utöver det vanliga. Fåtal bostäder kvar!

Kraft och karaktär i modernt paket

Platsen för Stadsporten är belägen i en geografisk och historisk brytpunkt. En plats där Nackas villakvarter möter den nya urbana kvartersstaden med dess utbud av affärer, kollektivtrafik och puls. Storstaden Bostad fick uppdraget att utveckla ett flerbostadshus med stark stadsgestaltning och höga arkitektoniska värden för att ge tidlös karaktär åt den stad som nu växer fram i Nacka. Som dominerande fondmotiv till Forumrondellen ska... Läs mer

Kraft och karaktär i modernt paket

Platsen för Stadsporten är belägen i en geografisk och historisk brytpunkt. En plats där Nackas villakvarter möter den nya urbana kvartersstaden med dess utbud av affärer, kollektivtrafik och puls. Storstaden Bostad fick uppdraget att utveckla ett flerbostadshus med stark stadsgestaltning och höga arkitektoniska värden för att ge tidlös karaktär åt den stad som nu växer fram i Nacka. Som dominerande fondmotiv till Forumrondellen ska kvarteret utgöra ett emblem för Nackas nya och täta stadsbild.

Stadsportens gestaltning inspirerades därför av 1800-talets boulevardarkitektur. En stil som för tankarna till Paris och som är mest känd för sitt framhävande av det kraftfulla, personliga, dekorativa och exklusiva i sitt designspråk och arkitektur. Guldkornen från denna era har använts och noga anpassats. Resultatet är en detaljrik och särskiljande utformning som sticker ut utvändigt såväl som invändigt.

Då byggnadsvolymen följer den naturliga topografin, vilken är lägst i söder och tornar upp sig i norr, skapas gynnsamma solljusförhållanden för hela kvarteret och innergården. Fasadens ljusa brädrivna puts och smakfulla detaljer i toner av brons ger ett skulpturalt intryck som sätter prägel på hela stadsdelen. Andra utmärkande detaljer hittas i hela fasaden – från sockelvåning till de avslutande kungsvåningarna högst upp i huset. Sockeln är klädd i sten som med sina detaljer ger ett förfinat och bearbetat uttryck i gaturummet. Den glittrande glasklinkern, som smyckar första bostadsvåningens piano nobile, ger lyster till fasaden och harmonierar med de högresta trapphusens luminösa glasbetongblock. Tillsammans med den uppglasade bottenvåningen ger detta liv, ljus och trygghet till gaturummet och människorna som bor och vistas här.

Stadsporten är inget vanligt bostadsprojekt. Huset täcker ett helt kvarter och består av 7 trapphus som omringar en gemensam och trivsam innergård. Här finns en mängd olika typer av lägenheter, allt från 1:or till 5:or, med en stor variation av planlösningar. Inget är standard i Stadsporten. Vi tycker att du förtjänar bättre än så.


Välkommen till Brf Stadsporten

 • Exklusiva, genomtänkta detaljer och materialval
 • Arkitektur utöver det vanliga med upplyst fasad
 • Samtliga lägenheter har balkong och/eller terrass
 • Tillåten andrahandsuthyrning
 • Genomgående vattenburen golvvärme
 • Modern livsstil med smart belysning, nyckelfritt och Last Meter®
 • Bilpool och garage i huset
 • Låga avgifter och stora hyresintäkter
 • Upp till 3,1 meter i takhöjdDölj

I närheten finns

 • Cafe/restaurang 130 m
 • Förskola/Skola 330 m
 • Gym 450 m
 • Livsmedel 650 m