Brf ÖF19 - slutsålt

Norra Sorgenfri, Malmö

Cityentreprenad

Tillträde
RoK
2–2
Antal hem
49
Kvm
55–55
Pris tkr
695–855
Boendeform
Bostadsrätt

Bo i "up-and-coming" Sorgenfri ett modernt nytänkande boende. Rekordförsäljning, endast 2 rok kvar!

Nybyggaranda och nytänkande i Malmö!

I Norra Sorgenfri fortsätter Malmö växa med värdeorden framtid, hållbarhet och långsiktighet!

Välkommen till ett nytt spännande projekt, där fokus ligger på att skapa bostäder som ligger i framkant. Projektet står för hållbarhet, ”här-producerad” el, mobilitetslösningar som är ovanligt fräscha! Ett boende som ligger i framkant vad gäller kvalité och finansieringslösning.


... Läs mer

Nybyggaranda och nytänkande i Malmö!

I Norra Sorgenfri fortsätter Malmö växa med värdeorden framtid, hållbarhet och långsiktighet!

Välkommen till ett nytt spännande projekt, där fokus ligger på att skapa bostäder som ligger i framkant. Projektet står för hållbarhet, ”här-producerad” el, mobilitetslösningar som är ovanligt fräscha! Ett boende som ligger i framkant vad gäller kvalité och finansieringslösning.


Arkitekten berättar

Man kan inte låta bli att inspireras av Sorgenfri och dess historia. Genom ØF19 såg vi vår chans att hylla, inte kopiera, de gamla fabriks- och lagerbyggnadernas estetik. Vår vision var att skapa en sympatisk och kontextuell byggnad som vi – och du som boende – kan längta hem till och känna stolthet för under kommande årtionden.

När vi ritat ØF19 har vi genomgående valt råa och robusta materialval, som exempelvis betong och tegel – både för dess uttryck och estetik, men även för tålighet och den hållbara livslängden. Ut mot vägen kombinerar vi tegel med korrugerad mörk plåt – och mot söder, betong, glas och träribbor. Sågtandstaket påminner inte bara om de gamla fabrikstaken, de ger också bättre utsikt och dagsljusinsläpp. Överlag har det varit viktigt för oss att bryta ned husets skala och att skapa igenkänning i variationerna.

Lägenheterna, ettor upp till små treor med balkong, är välplanerade och har inretts med enkla och robusta material som du kan sätta din egen prägel på. Här flödar ljuset genom generösa fönsterpartier från golv till tak – och den extra tilltagna takhöjden ger en ytterligare känsla av rymd. Ljuset leder vi också djupare in i lägenheterna genom genomtänkta balkongplaceringar i rutnätsstrukturer.

Jeff Robles, Tina Francke & Jörgen Åkerlund, arkitekter, Liljewall


Sorgenfri - Urban living

I praktiken skulle du kunna leva hela ditt liv här. Äta bra, bo bra, leva bra. Springa över gatan för att små- eller storhandla, ta en espresso på det lokala cafét, träffa vännerna på en designutställning, småprata med grannen i parken eller koppla upp dig på kontoret eller skolan för den delen.

Men det vill du såklart inte. Du vill uppleva mer. Passande nog kan du kombinera ett bekymmersfritt boende i Sorgenfri, en ”up-and-coming” stadsdel med rik industrihistoria – med närhet till händelsernas centrum, Malmö city.

Häng med när Malmös äldsta industriområde förvandlas till en unik, levande kvarterstad – bara några minuters cykelavstånd från centrum. Visionen är att förvalta områdets småskaliga industriella arv och omvandla det till en urban, kokande stadsdel där olika boendeformer, kreativa verksamheter, parker och service förenas.

Kvarteret Brännaren, nästa etapp som kommer byggas i Sorgenfri, kantas likaså av en spännande industrihistoria. Här etablerades de första fabrikerna under sent 1800-tal, ända fram till 194o-tal. I kvarteret har Malmö oljeslageri, åkerier, grossistfirmor, såpafabriker och träproduktionsindustrier haft sin hemort en gång i tiden. Medan några byggnaders öde slutade i rivning, bevarades några för att idag innehålla konstnärsateljéer och gallerier.

När vi nu kliver in i 2020-talet så kommer Sorgenfri och kvarteret Brännaren få nytt liv. I det här kvarteret här hittar du ØF19. Ditt nya hem.

Välkommen till ett varierande kvarter präglat av mångfald och variationer av arkitektur, boendeformer, aktiviteter och attraktioner.

Vi lovar du kommer att trivas.


Har du frågor eller vill boka ett personligt möte är du varmt välkommen att göra en intresseanmälan så blir du kontaktad av ansvarig mäklare.


Dölj

I närheten finns

  • Förskola/Skola 90 m
  • Livsmedel 290 m
  • Gym 410 m
  • Cafe/restaurang 570 m
  • T-bana och buss 1420 m